به گزارش گروه علمی و فرهنگی خبرگزاری سلامت (طبنا) کردستان , حجت الاسلام زارعی در چهارمین جشنواره منطقهای «هوره» و «سیاچەمانە» در کامیاران اظهار داشت: موسیقی در زندگی مردم جریان دارد و هرچقدر هم مخالفت کنیم سرود ملی کشورها معرف هویت ملی آنها در سطح جهان است.
وی افزود: موسیقی جاری در منطقه کردزبان ریشه بسیاری از سرودها و ملودیها در سراسر جهان است و قویترین ملودیها و فاخرترین آثار موسیقایی کشور ما برگرفته از موسیقی اصیل کردی است.
امام جمعه کامیاران اظهار کرد: هوره هنر باستانی کردهاست که برگرفته از زندگی و سنن آنها بوده و با بداهه خوانی نیازمند تسلط و توانمندی بسیاری است.
حجت الاسلام زارعی افزود: موسیقی در زندگی مردم جهان و ما مسلمانان جریان دارد و در فاخرترین قرائتهای قرآن نیز این مهم وجود دارد و مقامهای موسیقایی را قبل از قرائت قرآن یاد میگیرند.
وی خاطرنشان کرد: فاخرترین آثار موسیقایی ما نگاهی به معنویت دارند و هرچقدر هدفش رشد و تعالی انسان باشد موفقیت آن بیشتر است.
زمان هشت سال دفاع مقدس نیز موسیقی شور و هیجان ایجاد میکرد و نوحههای آهنگران و سرودهای شجریان و ناظری بود که جوانان را برای مشارکت هر چه بیشتر در جبههها تهییج میکرد.
ما نمیتوانیم به موسیقی بی توجه باشیم و هر چقدر به سنن خود آگاه باشیم میتوانیم در جهان تأثیرگذار باشیم و هویت ملی خود را تقویت کنیم.
امیدواریم این جشنواره همچنان تداوم داشته باشد و شاهد نقش آفرینی هرچه بیشتر جوانان در راستای صیانت از هنر موسیقی سنتی و آئینی باشیم.
در ادامه این جشنواره نیز هنرمندان شاخص استانهای لرستان، ایلام، کرمانشاه و کردستان به اجرای زنده هنر باستانی خود پرداختند.
منبع : پایگاه اطلاع رسانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان
نظر شما